Mütevelli Heyeti

DR. TALİP EMİROĞLU
Avrupa Eğitim Vakfı Kurucusu Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Prof. Dr. FUAT BAYRAM
Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili

ÖMER BALIBEY
Eğitimci, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü (1989- 1994) İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü (1996- 2006) Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü (2006)

DR. ÖĞR. ÜYESİ FAHRİ SOLAK
Akademisyen Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri

PROF. DR. SÜLEYMAN BERK
Hattat İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi

MURAT AYDIN
Eski Belediye Başkanı
Ada Kent Üniversitesi Yönetim Kurulu
Kurulu ve İşleyişi
Üniversite yönetim kurulu; rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur.
Rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırır.
Rektör yardımcıları oy hakkı olmaksızın yönetim kurulu toplantılarına katılabilirler.
Görevleri
Üniversite yönetim kurulu; idari faaliyetlerde rektöre yardımcı bir organ olup aşağıdaki görevleri yapar:
- Yükseköğretim üst kuruluşları ile senato kararlarının uygulanmasında, belirlenen plan ve programlar doğrultusunda rektöre yardım etmek,
- Faaliyet plan ve programlarının uygulanmasını sağlamak, üniversiteye bağlı birimlerin önerilerini dikkate alarak yatırım programını, bütçe tasarısı taslağını incelemek ve kendi önerileri ile birlikte rektörlüğe sunmak,
- Üniversite yönetimi ile ilgili rektörün getireceği konularda karar almak,
- Fakülte, enstitü ve yüksekokul yönetim kurullarının kararlarına yapılacak itirazları inceleyerek kesin karara bağlamak,
- 2547 sayılı Kanun ile verilen diğer görevleri yapmaktır
Senato
Senato, rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşur. Senato, her eğitim-öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki defa toplanır. Rektör gerekli gördüğü hallerde senatoyu toplantıya çağırır.
Görevleri
Senato, üniversitenin akademik organı olup aşağıdaki görevleri yapar.
- Üniversitenin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerinin esasları hakkında karar almak.
- Üniversitenin bütününü ilgilendiren kanun ve yönetmelik taslaklarını hazırlamak veya görüş bildirmek.
- Rektörün onayından sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek olan üniversite veya üniversitenin birimleri ile ilgili yönetmelikleri hazırlamak.
- Üniversitenin yıllık eğitim-öğretim programını ve takvimini inceleyerek karara bağlamak.
- Bir sınava bağlı olmayan fahri akademik ünvanlar vermek ve fakülte kurullarının bu konudaki önerilerini karara bağlamak.
- Fakülte kurulları ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul kurullarının kararlarına yapılacak itirazları inceleyerek karara bağlamak.
- Üniversite yönetim kuruluna üye seçmek.
Genel Sekreterlik
Genel Sekreter
Genel Sekreterlik, Genel Sekreter ile Genel Sekreter Yardımcıları ve bağlı birimlerden oluşmaktadır.
Genel Sekreter, Üniversite idari yapılanmasının en üst makamıdır ve bu yapılanmanın çalışmalarında, denetim ve kontrolünde Rektöre karşı sorumludur. Genel Sekreter, Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu’nun oy hakkı olmaksızın raportör üyesidir.
Genel Sekreter idari yapılanmaya ait görevleriyle birlikte, kendisi ve bağlı birimleri aracılığı ile aşağıdaki görevleri de yerine getirir:
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulunda Raportörlük yapmak; gündem belirlenmesi için gerekli çalışmaları yapmak ve alınan kararların yazılmasını, korunmasını ilgili birimlere iletilmesini ve saklanmasını sağlamak.
Üniversite İdari Teşkilatında bulunan birimlerin düzenli, verimli ve koordineli bir şekilde çalışmasını sağlamak,
Üniversitede çalışan personelin, görev ve sorumluluk anlayışına bağlı olarak hizmet vermelerini sağlamak,
Personelin, eğitim sektöründe yaşanan değişimlere uyum sağlayabilmelerini ve verilen hizmet standartlarının yükseltilmesini sağlamak amacı ile hizmet içi eğitimlerini sağlamak.